Aktualizace článku: červenec 2017

Časopisy

Většina lolitích časopisů se označuje termínem "mook" - je to něco mezi časopisem (magazine) a knihou (book).

Český online lolita časopis


Sličná Antonie
Vychází zhruba 3x do roka.

Sličná Antonie je jméno interaktivního časopisu zaměřeného na odívání 19. století, rokoka, lolita a dolly módy. Časopis je k prohlížení zdarma pro každého, a po registraci se i můžete zapojit do jeho tvorby či soutěží o rozmanité ceny.
Atuální stav: Vydání z března 2017 se pozdrželo a nejdříve se ho čtenáři mohou dočkat v létě 2017.


Zahraniční časopisy


Gothic & Lolita Bible
Japonsky. Přestala vycházet na jaře 2017. Vycházela 4x do roka.

Legendární mook zaměřený výhradně pro lolity, který vycházel už od roku 2001. Vznikl jako odnož časopisu Kera. Krom fotek nejnovějších kolekcí japonských značek obsahoval články o lolita životním stylu, rozhovory s hudebníky, povídky i komixy. Návody na výrobu doplňků, ozdob do bytu, účesů, recepty... Recenze z proběhlých velkých akcí i pouliční fotky lolit z Tokya. V každém čísle v příloze bývaly střihy na lolití šaty a doplňky.

Gothic & Lolita Bible (anglická)
Anglicky. Vyšlo 5 čísel, nyní už nevychází.

Anglická verze japonského časopisu, bohužel nakladatelství Tokyopop, jež jej vydávalo, zkrachovalo a další čísla ani dotisky nebudou.
Většina obsahu je převzata z japonské verze (jen přeložena do angličtiny), ale zároveň i obsahuje nové články - fotky zahraničních lolit, rozhovory se zahraničními návrháři i reportáže z lolitích akcí z celého světa.

Gosu Rori Handmade Gothic Lolita Fashion
Japonsky. Vyšlo 16 čísel, nyní už nevychází.

Časopis zaměřený výhradně na ruční tvorbu Gothic a Lolita šatů a doplňků. Obsahuje spoustu návodů a střihů.
Otome no sewing book
Japonsky. Stále vychází, 2x ročně.

Časopis, který začal vycházet místo ukončeného Gosu Rori. Pro loli švadlenky obsahuje spoustu návodů a střihů, jak vytvořit krásné oblečení. Vychází dvakrát do roka, buďto s letním nebo se zimním oblečením.
Kera
Japonsky. Přestala vycházet v tištěné podobě. Vycházela 1x za měsíc.

Legendární časopis japonské street fashion. Vychází už od roku 1998, a zaměřuje se na nejrůznější styly, např. Gothic, Punk i Lolita módu. V každém čísle můžete shlédnout nejnovější módní kolekce japonských značek (ještě ani nejsou k dostání na internetu), fotky zajímavě oblečených lidí z Tokya, tipy na účesy, líčení a tak dále.
Alice Deco
Japonsky.

Nese se v podobném duchu jako GLB, ovšem Alice Deco je více odvázaná a vůbec neřeší nějaká "lolití pravidla". Pokud chcete vidět lolita módu nošenou tak, jak by vás to ani ve snu nenapadlo, bude vám tento časopis inspirací.
Gothic Lolita & Punk Brand Catalog
Japonsky.

Obsah podobný jako GLB, ovšem zaměřen na širší okruh, a to i Punk a Gothic módu. Obsahuje převážně fotky oblečení a photoshooty, článků k živnotnímu stylu je tam málo.
Gothic & Lolita, Fruits, Fresh Fruits
Anglicky.

Jedná se o tři různé knihy (nikoli časopisy), které jsou už staršího data vydání. Na každé stránce se vám představí nějaký módní fanda z ulic Tokya. Lolita, Gothic, Punk, Decora... najdete tam širokou škálu různých módních kreací. Na každé straně je jedna velká fotka a malý text s infem o daném člověku.


Odkazy

Další internetové časopisy

Protože vydávání a tisk časopisu je nákladné, některé lolity se rozhodly vydávat si časopisy vlastní, a jsou zdarma k přečtení na Internetu.

 
Porcelain Doll - česká Lolita značka